Jag har kommit fram till att jag inte ska blogga anonymt. Om någon skulle fråga efter mitt namn eller dylikt så kommer jag avslöja det. Jag kommer däremot inte skylta med mitt namn eller på något sätt bygga upp min blogg kring min person, det skulle vara helt emot mina principer. I och med detta blir det också fritt fram för mina fåtaliga läsare att använda sina riktiga namn och länka till sina bloggar om de har några vid kommentarer.
Med vördnad,
Elias
Följ min blogg med bloglovin
söndag 23 november 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
HURRA!
Hur blev det kung Gösta?
Jag har egentligen inget bra svar på den frågan. Jag fick idén att starta en blogg men visste inte vad den skulle kunna heta. Det första jag kom på var kung Gösta, om jag inte missminner mig kallades Gustav Vasa för det under sin levnadstid istället för Gustav. Det skulle lika gärna kunna ha blivit Bosses blogg, Valdemars kåserier eller Leopolds litterära gestaltningar. När jag sedan läste lite om Vasa på wikipedia visade det sig att han troligtvis är född den 12 maj, alltså samma datum jag själv är född. Detta såg jag efter att jag namngett bloggen och tyckte nästan det var lite läskigt, nästan som om någon högre makt varit inblandad i namngivandet.
Idag vet jag inte om jag gillar kung Gösta riktigt, samtidigt vill jag inte skylta för mycket med mitt eget namn. Men fram till det att jag kommit på ett bättre alias för det bli kung Gösta.
Verkligen märkligt att du kom på det innan du såg att ni hade samma födelsedag. Sådant är vad C G Jung kallade synkronicitet - osannolika sammanträffanden som verkar ha en särskild betydelse.
Du får studera honom lite till så kommer du kanske på hur det hänger ihop. Kanske du är ättling till honom? Det lär en stor del av svenska folket vara, mer eller mindre direkt nedstigande. Dock ej nuvarande kungen :)
Haha, får bli att läsa en bok om honom kanske. Har inte Herman Lindqvist skrivit något?
När det gäller den svenska historien är det alltid roligast att läsa Carl Grimberg: Svenska folkets underbara öden, som finns på varje bibliotek. Skönt berättande, med alla anekdoter och legender om de historiska gestalterna.
Kanske inte sant, varenda bokstav, men historien skrivs ändå om för varje ny generation.
Skicka en kommentar